Bir çok anne-baba çocuklarının ROBLOX oyununu oynamasını istemiyor. Bunun nedeni Roblox’un tek bir oyun olduğunun düşünülmesi, oynadıkları oyunları onaylamamak, oyun içinde küfürlü konuşmalar veya oyun içi satın almalar olabiliyor. Öncelikle Roblox’un bir oyun değil binlerce oyundan oluşan bir oyun platformu olduğunu söylemem gerekir. Bu platformun içinde doğal olarak hiç de çocuklara uygun olmayan oyunlar olduğu gibi gerçekten çok iyi hazırlanmış ve çocukların gelişimini olumlu etkileyecek oyunlar da var.

Bugün sizlere Roblox içinde gözünüz arkada kalmadan oynayabilecekleri 9 harika oyun önerisinde bulunacağım. Bu oyunlar hem çocuklarınızın güvenli vakit geçirmesini sağlayacak hem de onlara:

  • Yaratıcılık becerisi
  • Yönetme yetisi
  • Sosyalleşme
  • İşletme becerisi
  • Örnek davranışlar

kazandıracaktır. Geçelim oyunlara:

Theme Park Tycoon 2

Sıfırdan başlayarak arkadaşlarınızla birlikte lunapark kurma oyunu. Sonsuz seçeneklerle parkını geliştirip ziyaretçi çekebilir, arkadaşlarını davet edip parkın içinde birlikte dolaşabilirler.

Pizzacıda Çalış

Arkadaşlarınla birlikte pizzacı kur. Kazandığın paralarla dükkanını ve pizzalarını geliştir. En güzel pizzacı senin olsun.

Scuba Diving at Quill Lake

Gölün altında seni bekleyen bir sürü gizem var. Dalgıç kıyafetini giy bu gizemleri araştır. Kazandığın paralar yeni dalgıç kıyafetleri ve araçlar al. Su altında müthiş bir keşif macerası.

Adopt me

Şirin hayvanlar evlat edin, onlara kıyafetler al. Arkadaşlarını kendi evine davet et. Diğer evleri keşfet. Oyun içinde satın almaya fazla teşvik ediyor.

Hide and Seek Extreme

Çok güzel bir saklambaç oyunu. Ebe olursan sana verilmiş özel yeteneklerle arkadaşlarını bulmaya çalışıyorsun. Saklanansan işin zor.

Islands

Sana verilen bir adada yerleşimini kurup, çiftliklerinde yetiştirdiğin ürünleri satıyorsun. Para kazandıkça adanı geliştirebilirsin. Arkadaşlarınla birlikte oynayıp onların adalarını ziyaret edebilir, aranda değiş tokuş yapabilirsin.

JailBreak

Arkadaşlarınla takım olup hapisten kaçabilir ya da polis ekibine katılıp kaçakları yakalayabilirsin. Buna benzer BOSS MadCity oyununu da oynamak isteyebilirsin.

Vehicle Simulator

Araba yarışlarından hoşlanıyorsan bu oyunu seveceksin. İstediğin gibi özelleştirebildiğin araçlarını kullanarak şehir içinde yarış.

Build a Boat for Treasure

Kendi gemini inşa et ve maceraya açıl.

Hepsi bu kadar. Hoşçakalın.

Bu yazıyı dilediğin platformda paylaşabilirsin!

3.5 2 oy
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

2 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Nesibe tas
Nesibe tas
2 yıl önce

Hocam bende 10 yasinda kızımın roblox oynamasından rahatsız oluyordum .arkadaslariyla bera er oynamasi sosyalleşmesi güzel ama Süreyi asiyolar .yazilarinizi okuyunca rahatladım biraz.birde robloxdaki olumsuz oyunlardan bahsedermisiniz.mesela kızım piggy oyunundaki karakterlerden bahsetti rahatsiz oldum.

sumeyra
sumeyra
1 yıl önce

merhaba kızım sky diye bir oyunu aşırı oynuyor, takipteyim oyunda şiddet vs yok fakat çok vakit harcıyor. yaşı 15