By Published On: Mayıs 1st, 20200 Comments on Roblox Oyunu Zararlı mı?Views: 10151

Daha önce bu yine bu sayfalarda Roblox oyunun ne olduğunu ve çocuklar için zararlı olup olmadığını anlatan bir yazı yazmıştım. Hatta bu yazım web sitemde en çok okunan yazı unvanını koruyor. Bugün site içindeki arama kutusuna en çok yazılan “Roblox oyunu zararlı mı?” sorusunu sizler için cevaplayacağım.

Sorunuzu yanıtlamadan önce 52 yaşında bir oyuncu olarak Roblox platformuna kaydoldum ve kendime bir profil yaratarak çeşitli denemeler yaptım. Böylece aklımızda kalan bir soru kalmayacak.

Oyuna kaydolma

Oyuna kaydolurken her hangi bir zorluk yaşamadım. Çok basit bir kaydolma ve onaylanma süresi var. Oyuna girdiğinizde bir ana ekran çıkıyor karşınıza.

Bu ekranda profilinize ekleme çıkarma, kıyafet değiştirme gibi şeyler yapabiliyor, Roblox’un size önerdiği oyunlara göz atabiliyorsunuz.

İlk oyunu oynayalım

İlk olarak hazır oyunlardan biri olan Pizza Factory Tycoon’a göz attım. Oyunda anormal hiç bir şey yok. Bir pizza dükkanını sıfırdan büyütüyorsunuz. Oyundaki diğer kişilerle arkadaşlık isteği gönderdim. Ancak takma adımın “dijitalbaba” olmasından herhalde kimse kabul etmedi. Bu iyi bir şey aslında demek ki sizin çocuğunuz da tanımadığı arkadaşlık isteklerini reddedebilir.

Oyunu oynadıkça oyuna özel elmaslar kazanıyorsunuz. Bunlarla da yeni pizza çeşitleri yapılıyor. Yani hiç gerçek para kullanmadan oyunu keyifle sürdürmek mümkün.

Oyunda sohbet filtresi yeterli!

Oyunun chat (sohbet) bölümüne bilerek aşağıdaki konuşmaları attım.

  • Gerçek adın ne?
  • Gerçek yaşın kaç?
  • Şu anda odanda yalnız mısın?
  • Üzerinde ne var?

Bazı sorularda sohbet filtresi çok iyi. Kesinlikle siliyor. Bazı sorular ya da kaba sözleri filtreleyemiyor.

Roblox oyunu zararlı mı?

Bazı anne babalar bana Roblox oyunun içindeki kıyafet seçiminden rahatsız olduklarını söylüyor. Yani kadın kıyafeti giymiş erkek, erkek kıyafeti giymiş kadın. Ben 2 saat kadar oynamama rağmen rahatsız edici bir şey göremedim. Üstelik rahatsız olursanız çıkmak da mümkün.

İstemediğiniz arkadaşlık tekliflerini geri çevirebiliyorsunuz. Hiç arkadaş edinmeden de oynamak mümkün. Ancak o zaman sohbet imkanı olmaz. Sohbet ise çocuğunuzun sosyalleşmesi ve dil gelişimine katkıda bulunan bir şey. Yine de arkadaş kabul etmeden oynamaya devam edilebilir.

Genel olarak Roblox zararlı değil. Hatta yaratıcılık için oldukça güzel bir oyun.

Bu video ilgini çekebilir

Bu yazıyı dilediğin platformda paylaşabilirsin!

5 1 oy
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments