By Published On: Haziran 11th, 20190 Comments on Youtube Çocuklar İçin Zararlı mıdır?Views: 518

Geleneksel yayıncılık yavaş yavaş yerini dijital medyaya bırakıyor. İnsanlar artık yayıncının belirlediği belli bir yayın akışını değil zamanlamasını ve içeriğini kendi belirleyebildikleri dijital yayınları tercih ediyorlar. Bu tür medyaya en iyi iki örnek Youtube ve Netflix’tir.

İnternet servislerinin artık kotasız olması ve bant genişliğinin artması ile çocuklarımız da çok fazla Youtube izlemeye başladılar. Bu çok doğal bir sonuçtur, çünkü çocuklar için dijital medya zaten içinde doğdukları bir mecra. İstedikleri içeriği seçip istedikleri anda izleyebilecekleri bir yayını ulusal yayınlara tercih edeceklerdir.

Çocukların Youtube izlemeleri zararlı mıdır?

Youtube aynı TV kanalları gibi kanallara sahip bir içerik yayıncısıdır. Televizyon süreleri ve izleyebileceği kanalları nasıl seçmek zorundaysak Youtube için de endişelenmemiz ve bazı sınırlamalar getirmemiz gereklidir. Ancak biraz bilgi ile TV kanallarının aksine Youtube doğru kullanıldığında çocuklar için yararlı hale getirilebilir.

İzleme süresine dikkat!

Çocukların yaşlarına göre ekran başında geçirebileceği süreler belirlidir. Öncelikle bu sürelere dikkat etmemiz gerekir.

  • 1-3 yaş arası herhangi bir ekran etkinliği tavsiye edilmez!
  • 3-5 yaş arasında ebeveyn gözetiminde günde 30-45 dakika ile sınırlandırılmalı.
  • 5-8 yaş arasında ebeveyn gözetiminde günde 45-90 dakika ile sınırlandırılmalı.
  • 8 Yaşından büyükse günde 2 saat.
  • Yetişkinler için günde 3 saatten fazla ekran süreleri bağımlılığa girmektedir.

Youtube Kids uygulamasını kullanabilirsiniz.

youtube-kids-app

8 Yaşından küçük çocuklar için Youtube Kids uygulaması mevcut. Bu uygulama ile ebeveyn denetimi kullanmadan çocuklarınız Youtube izleyebilir. Sürelere dikkat etmeniz koşuluyla.

Ebeveyn denetimini açabilirsiniz!

Bu yazıyı dilediğin platformda paylaşabilirsin!

0 0 oy
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments