Dijital pazarlamada hep yapılan hatalardan biri başarının İnternet’te çok görünmek olduğu sanılır. Elbette çok görünmek ve aramalarda üst sıralarda çıkmak önemlidir ancak klasik pazarlama ile dijital pazarlama arasındaki fark itibarın çabuk kaybedilebilir olmasıdır.

Pazarlamanın önemli bir silahı reklamlardır. İyi ve uzun soluklu bir kampanya ile marka imajınız oluşturulur ve sadık müşteriler edinirsiniz. Dijital dünyada ise klasik pazarlamaya kıyasla daha az para ama daha çok zaman harcayarak marka imajı ve itibar kazanabilirsiniz.

Dijital itibar nedir?

Dijital itibar, dijital dünyada “sizin kim olduğunuz”, “sizin kendinizi nasıl tarif ettiğiniz” ve “başkalarının sizi nasıl gördüğü” sorularına alacağınız yanıtların birbirine yakın olması durumudur. Eğer konumunuzu, tanımlamanızı iyi yaptıysanız ve başkaları da sizi bu konum ve tarifte görebiliyorsa dijital itibarınız yüksek demektir.

Elbette bu itibarı kazanmak yılar alacaktır. Düzgün hazırlanmış bir web sitesi, iyi planlanmış sosyal medya faaliyetleri, başarılı gerçekleşmiş dijital pazarlama kampanyaları ve uygun içeriklerle hep doğru basamaklara basmak hemen olmaz. Ancak bir kez kazandınız mı getirisi çok olur.

İtibarınızı kaybetmek saniyeler içinde olabilir!

Dijital dünya gerçek dünyaya göre çok daha büyük kitlelere ulaşma şansı verir. Bu kitleleri kazanmak zor kaybetmek kolaydır. Yeni çıkarttığınız ürüne yapılacak bir tek olumsuz yorum ya da sosyal medya sayfanızda yapacağınız bir hata güçlükle kazandığınız itibarı hızlı bir şekilde kaybetmenize neden olacaktır.

  • İçerik yayınlamadan önce durun ve düşünün.
  • Başkalarının size nasıl davranmasını istiyorsanız siz de o şekilde davranın.
  • Konunuz dışında ise, din, dil, ırk, spor ve siyasi yorumlar yapmayın.

İleride sizlerle dijital itibar kazanmanın ve korumanın yollarını anlatan yazılar da hazırlayacağım.

Sevgiyle kalın

Bu yazıyı dilediğin platformda paylaşabilirsin!

0 0 oy
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Dijital itibarı kazanmak uzun bir süreçtir. Ancak web sitenizde gerekli düzenlemeleri ve SEO çalışmalarını yaptıktan sonra arama motorlarında üst sıralara çıkmak için çok beklemeniz gerekmiyor. Arama motorlarındaki organik arama sonuçlarında üst sıralarda gözükmek sizin sıralama kayıtlarına ne kadar çok girdiğinizle de alakalıdır. Birazcık paralı arama sonuçlarında görünmenin buna faydası olacaktır. […]