Üzgünüm, ama etmez! Dijital pazarlamada yapılan en büyük hatalardan biri takipçi sayısının çok olmasının iyi olduğunu düşünmektir.

instagram iphone

Sosyal medya hesaplarınızı yöneten siz değilseniz ve bu iş için profesyonel bir hizmet alıyorsanız genellikle başınıza bu gelecektir. Profesyonel sosyal medya yöneticileri sadece takipçi sayısını artırmaya odaklanırlar ve sizlere raporlarında sürekli takipçi sayısının fazlalığını vurgularlar.

Sosyal medya potansiyel müşterilerinizle iletişim ortamıdır!

Araba almak için bir galeriye gittiniz diyelim. Kapıda arabalardan hiç anlamayan bir satıcı var ve sürekli standart satış cümleleri kurarak size en çok satan arabayı göstermeye çalışıyor. Oysa arabalardan iyi anlayan, sizin hissettiklerinizi ve isteklerinizi anlayabilen biri daha iyi olmaz mı?

Dijital yaşam ile gerçek yaşam farklı iletişim araçları olsa da amaçları aynıdır: İletişim kurmak! Sosyal medya müşterilerinizle iletişim kuracağınız temas noktasıdır. Lütfen yaptığınız işi bilmeyen insanlara bu görevi vermeyiniz.

Alakalı takipçi sayısı önemlidir!

Diyelim ki evcil hayvan maması satıyorsunuz. Evcil hayvanları sevmeyen hatta alerjisi olan birinin sizin ağınızda olması ne kadar doğru? Oysa sosyal ağınıza koyacağınız yemeği görünce çıldıran bir köpek yavrusu videosu, köpek sahiplerini çok etkileyecek, paylaşacaklar ya da yorum yapacaklardır. Belki size Afrika tipi çiklet balığın hangi yemi yediğini soracaklar.

Sonuçta yaptığınız işle alakalı takipçiler edinmek ve bu takipçilerinizle sürekli etkileşimde bulunmak çok daha doğru bir taktiktir.

Bu yazıyı dilediğin platformda paylaşabilirsin!

0 0 oy
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

2 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Dijital Pazarlama: Sosyal Medya Hesaplarınızda Takipçi Sayısı Bir Şey İfade Etmez! 16 Oca 2019 […]

trackback

[…] Sadece 150~200 takipçisi olup da her paylaşımı için 50~60 etkileşime sahip olan hesaplar göreceksiniz. Bu hesaplar takipçilerine değer veriyor demektir. Daha önce söylemiştim: Takipçi sayısı bir şey ifade etmez! […]