Dijital iletişimin en güçlü metotlarından biri düzenli mailing yapmaktır. Mailing ingilizce bir terim olup, abone listenizdeki kişilere pazarlama ya da bilgilendirme amaçlı düzenli posta gönderme işlemidir.

Mailingle ilgili ileride yazılar yazacağım. Ancak bugün mailing yapan dostlarımızın çokça sorduğu “listemi nasıl büyütürüm” sorusuna cevap vermek istedim.

Mailing listesi nedir?

Mailing listesi, konunuzla alakalı olabilecek kontak kişilerin maillerinin toplandığı veri tabanıdır. Buna aboneler veri tabanı ya da abone listesi de denir.

Parayla liste satın almak işe yarar mı?

Bu tip listeleri satın almanız çoğu zaman bir işe yaramaz. Listenin sadece %2’sine ulaşabilirsiniz ve çoğunlukla itibar kaybettiren bir yöntemdir. Bunun yerine profesyonel mailing yapan bir kurumla çalışıp, sizi tanıtacak güzel hazırlanmış bir postayı ilgili kitleye ulaştıracak ve bu kitleyi gönüllü olarak listenize kayıt olmasını sağlayacak yöntemler daha doğrudur.

İzin istemeden kimseyi listenize eklemeyin!

Dijital iletişimin ana kuralı rakamsal büyüklük değil, faydalı büyüklüktür. Sizi rakamlarla kandırmalarına izin vermeyin. İzin alınarak ya da gönüllü eklenmiş 200 abone izinsiz eklenmiş 10,000 aboneden daha verimlidir. Bu sayede boşu boşuna abone başı ücret de vermemiş olursunuz.

Mail listenize gönüllü katılımı teşvik edin.

En çok geri dönüş alabileceğiniz aboneler gönüllü katılanlardır. Bu nedenle mailing listenize gönüllü katılımı teşvik edici eylemlerde bulunun. Çekilişle hediye vermek bir fikir olsa da, abonelerinize sağlayacağınız fayda ve hizmetler gönüllü katılımda daha etkilidir.

Gönüllü katılım için gönderilerinizin içinde “bir arkadaşına tavsiye et” butonu mutlaka olmalı. Ayrıca web sitenizde ve sosyal medya sayfalarınızda katılım formu yer almalı.

Bir fayda karşılığında abonelik istemek

Şunu indirmek için mail listemize abone olun” yaklaşımı sayısal olarak abonenizi artırsa da çıkar için yapılan evlilikler nasıl olur bilirsiniz. “Bu bilgilerden haberdar olmak istiyorsanız mail listemize katılabilirsiniz” ya da “indirim ve özel tekliflerimizden yararlanmak ister misiniz” butonları daha caziptir.

Dijital iletişimin de gerçek iletişimle aynı, yalnızca araçların farklı olduğunu unutmayınız.

Bu yazıyı dilediğin platformda paylaşabilirsin!

0 0 oy
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments