By Published On: Aralık 28th, 20183 Comments on Blog mu? Vlog mu?Views: 1472

Merhaba değerli takipçilerim,

Dijital iletişimde bu sorunun cevabı “her ikisi de” olmalı. Kendinizi ifade etmek ve daha fazla tanınmak için dijital iletişimin araçlarından en üst düzeyde faydalanmak çok doğal.

Blogger olmak

Blog bir kişinin seçtiği konulara ait profesyonel ya da kişisel görüşlerini yazarak paylaştığı bir ortamdır. Eğer mesleğinizi desteklemek amacıyla blog yazıyorsanız güncenizde profesyonel bilgilerinizi paylaşmak son derece doğrudur. Kişisel blog ile para kazanma düşünceniz varsa vlog seçeneğini ciddi şekilde düşünmelisiniz.

Bir kişinin blogu aynı zamanda onun kilometre taşlarının kaydı, cv’si, mesleğinde ne kadar yetkin olduğunun bir göstergesidir.

Vlogger olmak

Eğer iyi bir yazar değilseniz, “ben kendimi konuşarak daha iyi ifade ediyorum” diyorsanız öyle çok da masraf etmeden basit bir şekilde vloggerlığa başlayabilirsiniz. Bu konuda amatör başlayıp profesyonele giden gayet güzel örnekler var.

Donanım uzmanı, makyaj ve güzellik uzmanı, sinema uzmanı vs. olup da kişisel vlog başlatıp daha sonra gayet güzel gelişme gösterip mesleğinden çok daha fazla paralar kazananlar da var.

Ancak vlogu profesyonel işinizin bir parçası olarak yapacaksanız bir çok etken devreye giriyor. Dış görünüşünüz, iletişimiz, canlılığınız, enerjiniz, kullandığınız ekipmanlar, çekim teknikleriniz çok çok önemli.

Hangisi daha önemli?

İkisi de önemli. Ancak benim uzmanlığımı ele alacak olursak blog yazmak %80 ise video çekip yayımlamak %20 önemli. Bir makyaj uzmanı için tam tersi. Onun için blog iletişim adresi ve bilgilerin listelendiği yerdir.

Örnekler:

Herkese mutlu yıllar diliyorum…

Bu yazıyı dilediğin platformda paylaşabilirsin!

0 0 oy
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

3 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
okanb
3 yıl önce

aktardığınız değerli bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyorum, bahtınız açık olsun.